Wij doen er uiteraard alles aan om uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Maar u heeft ook vast gehoord of gelezen over de aanhoudende drukte bij de bezorgdiensten, zoals PostNL en DHL. Het kan dus zijn dat uw bestelling toch langer onderweg is.

Home » Artikelen bedrukken

Hoe leuk is het om uw Scheepsnaam op een mok, onderzetter, shirt of op iets anders bedrukt te hebben.

Bij degrootwatersport.nl is er veel mogelijk.

Als u andere wensen heeft, laat het ons weten. 

 

Nieuw > Leuke namen voor aan de muur.

Nieuw > Textiel kleding. 

De mogelijkheid om deze zelf te bedrukken, 

 

Sublimatie

 

Sublimatie artikelen kopen doet u bij degrootwatersport.nl

U vind op onze site kleding om te kopen of zelf te sublimeren

U kan deze ook door degrootwatersport.nl laten bedrukken.

Tevens vind u op onze site artikelen zoals mokken, kussen, puzzels en papier. 

Met enige regelmaat worden er artikelen aangevuld.

 

Wat is sublimatie?

Sublimatie is een speciale print techniek die veel gebruikt wordt voor het personaliseren van mokken, wit polyester textiel en andere ceramische of polyester items. Een belangrijke voorwaarde voor sublimatie is dat dit alleen direct op witte of lichtgekleurde polyester items kan (minimaal 65% polyester). Hoe hoger het percentage polyester hoe levendiger de kleuren worden.

Sublimatie is een mooie techniek om te starten in de wereld van de full colour textielbedrukking en product personalisatie. Zoals eerder vermeld kan sublimatie alleen direct op witte of lichte items van minimaal 65% polyester. Ga je mokken bedrukken? Kies dan voor onze speciale sublimatie mokken. Deze zijn voorzien van een 100% polyester coating.

Sublimatie wordt vaak gebruikt voor het bedrukken van witte polyester sportkleding, licht gekleurde polyester shirts en blanco sublimatie items zoals mokken, puzzels, tegels en onderzetters.

 

Wilt u zelf uw eigen creatie bedrukken met behulp van sublimatie dan kunt u vanaf heden terecht in onze webshop.
U treft in deze rubriek een groot aantal sublimatie artikelen aan.

U voordeel bepaald u zelf.

U kunt al  per stuk bestellen.

Besteld u meerdere artikelen dan kunt u bovendien profiteren van aantrekkelijke staffel kortingen.

 

Wat is Flefxfolie?

Waarvoor gebruik je flexfolie, hoe ga je er mee aan de slag en waar moet je op letten?

Er is niets zo leuk als een creatie maken die je nadien kan aanbrengen op een item van je keuze. De creatieve mogelijkheden zijn oneindig. Het lijkt simpel maar kan soms frustrerend zijn. Ik help je alvast op weg met enkele tips en video’s.

Flex folie is, zoals de naam het zelf zegt, een flexibele folie. Het is een speciaal soort vinyl dat op bepaalde stoffen kan worden aangebracht om tekst, ontwerpen en promotionele artikelen te maken. Het materiaal bestaat uit een voorkant met lijmlaag en een achterkant (drager of backing genaamd). Het wordt geleverd in een rol- of vellenvorm met een klevende achterkant.  Zo kan het gemakkelijk worden gesneden met een snijplotter, gepeld (of geweed) met een pelhaak en door het toepassen van warmte op materiaal vastgehecht. In het Engels spreekt men van HTV (Heat Transfer Vinyl). Dus dat geeft een duidelijker hint dat het hier gaat over een vinyl waar warmte aan te pas komt. Flexfolie moet je altijd in spiegelbeeld snijden

 

WAARVOOR WORDT FLEXFOLIE GEBRUIKT?

Flexfolie heb je in een groot aantal kleuren en  genoemde speciale opties. Het wordt het best gebruikt voor eenvoudige ontwerpen met minimale kleuren, aangezien elke afzonderlijke kleur of patroon die in het ontwerp wordt gebruikt, moet worden gesneden, gepeld en met warmte moet worden geperst. Bepaalde soorten flex kan op elkaar worden geperst om meerkleurige ontwerpen te vormen. Hoe meer lagen er bij betrokken zijn, des te moeilijker het is om elk van beide te matchen om het eindresultaat te bereiken. Dus dat kan best een uitdaging zijn. Flex kan niet worden gebruikt voor kleurenfoto’s of iets dergelijks. Daar zijn andere toepassingen voor. 

Flex kan worden gebruikt om speciale effecten te creëren met zijn glitter, flock, holografische, glow-in-the-dark en 3D effecten. De mogelijkheid om meerdere lagen op elkaar te gebruiken hangt af van  het type vinyl dat wordt gebruikt.

 

WAAROP KAN MEN FLEXFOLIE AANBRENGEN?

Vanwege de manier waarop het vinyl wordt aangebracht, gebruik je het op stoffen en materialen die de warmte en druk kunnen verdragen, die nodig is om de overdracht goed te laten hechten. Voor stoffen en kleding zijn dit typisch temperaturen in het bereik van 120 tot 150 graden Celcius. Het product (ook bekend als een substraat) zal ook moeten kunnen weerstaan aan de druk en warmte van een strijkijzer of hittepers.

Je kan met gemak flexfolie bedrukken op o.a. polo’s, t-shirts, petjes, jeans, tassen, jassen, zakken, rompertjes, dassen, lakens, sjaals, schorten en canvas.

Elke fabrikant van flexfolie zal opsommen welke producten voor elk type vinyl kunnen worden gebruikt. Stoffen zoals katoen, katoen / polyester mengsels, polyester en canvas werken goed met flex folie. Er zijn soorten flex die ook met nylon en leer kunnen worden gebruikt. Producten zoals papier en kunststoffen werken echter niet goed omdat ze niet de warmte kunnen opnemen die nodig is om het vinyl aan het substraat te hechten. Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het juiste vinyltype wordt gebruikt met het juiste substraat.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN FLEXFOLIE EN VINYL?

Het grote verschil tussen flexfolie en vinyl, is dat het niet wordt aangebracht met warmte. Het is dus eigenlijk gewoon één grote sticker!

Er zijn net zoals bij flexfolie enorm veel keuzemogelijkheden. Bekijk altijd voor welke doeleinden je het gaat gebruiken, vooraleer je een aankoop doet.

 

 

Voor vragen, stuur een E-mail naar degrootwatersport.nl