Wij doen er uiteraard alles aan om uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Maar u heeft ook vast gehoord of gelezen over de aanhoudende drukte bij de bezorgdiensten, zoals PostNL en DHL. Het kan dus zijn dat uw bestelling toch langer onderweg is.

Home » Outdoor » Slapen

Slaapzakken

 

Let bij het kiezen van een slaapzak allereerst op de temperatuurrating die aangeeft voor welke temperaturen de slaapzak geschikt is. Het luchtigst is de zomerslaapzak, die geschikt is voor temperaturen tot minimaal 5 graden Celsius. Er zijn ook modellen die geschikt zijn om te slapen bij temperaturen tot ver onder het vriespunt. Verder kun je kiezen voor een compacte slaapzak, maar ook voor een wat dikker model met meer comfort. Let ook op het materiaal, bijvoorbeeld of het om dons of een synthetisch materiaal gaat.

Een goede slaapzak moet aan verschillende eisen voldoen. Hij moet groot genoeg zijn. Ook moet hij warm of juist heel koel genoeg zijn voor je bestemming.

Met onze slaapzakken weet jij zeker dat je het niet koud zal hebben tijdens het slapen. We hebben verschillende soorten slaapzakken voor je, zodat jij altijd de slaapzak die aan jouw wensen voldoet vindt. Zo hebben we slaapzakken die je open kunt ritsen tot een dekenmodel, maar ook mummy slaapzakken voor de koude nachten.

 

Luchtbedden

 

Een luchtbed is de perfecte slaapplek tijdens kamperen en een handig extra bed als je gasten krijgt. Er zijn één- en tweepersoons modellen, die zelfopblaasbaar zijn of een ingebouwde pomp hebben. Met een luchtbed inclusief matras is het net of je op een echt bed slaapt. U ontdekt PVC ontwerpen die extra zacht zijn door een velours of foam laag, naast modellen van vinyl, polyester, kunststof of nylon. Ze zijn waterdicht en bieden dankzij gescheiden luchtkamers lekbescherming. De lichtgewicht luchtbedden van verschillende omvang en dikte zijn compact opvouwbaar om eenvoudig op te bergen of mee te nemen.

Een luchtbed oppompen met de mond moet u nooit doen. Niet alleen is het een heidens karwei en wordt u daarvan duizelig, ook is het schadelijk voor uw matras.

 Er zijn meerdere manieren om luchtbedden op te pompen namelijk met een handpomp, voetpomp of gewoon met een elektrische luchtbedpomp. Overigens beschikken tegenwoordig de luchtbedden over een ingebouwde elektrische pomp. Sommige goedkope luchtbedsoorten hebben een ingebouwde voetpomp en die werken best goed. Voor de echte luiaards onder ons is een ingebouwde elektrische pomp echter wel zo relaxt. Zo kunt u altijd en overal direct slapen zonder dat u zich eerst minutenlang in het zweet hoeft te werken.

 

 

Een veldbed is een van de meest comfortabele manieren om te slapen tijdens het kamperen. Veldbedden worden dan ook veel gebruikt door kampeerders en vissers, soms in combinatie met een slaapmat of bed bedekking om zo het comfort zo dicht mogelijk in de buurt te laten komen van een echt bed. Veldbedden kunnen ook prima als logeerbed gebruikt worden.